Præsentationer

ÅRSMØDER



2024


Ernæringstilstand og kræftrisiko, Signe Borgquist


Præhabilitering før kræftkirurgi, Rasmus Dahlin Bojesen


Fysisk træning og ernæring,
Casper Simonsen


Ernæring ved kræft,
Kirstine Guld Frederiksen


Ernæring ved palliativ behandling, Mette Asbjørn


Ernæring ved senfølger til kræftbehandling, Janne Fassov


Health economics in clinical nutrition, Karen Freijer



2023


Anabolic properties of protein, Luc van Loon


Nutrition for the malnourished patient: what’s the role of Inflammation?, Philipp Schuetz


Implementering, Jeanette Wassar Kirk



2022



2021


Effekten af proteinbaseret ernæringsintervention ved akut samfundserhvervetpneumoni, Nikita Misella Hansen


Randomized controlled trials in clinical nutrition & The EFFORT Trial, Philipp Schuetz, Schweiz


Sensoriske forandringer som senfølge hos COVID-19 patienter,

Alexander Fjældstad



2020

Aflyst pga. COVID-19



2019

2018


Protein quality. Protein metabolism in the critically ill. Olav Rooyackers, Sverige.


Timing of nutrition therapy during and after critical illness. Arthur R.H. van Zanten, Holland.



2017



2016


Nutrition Care in Palliative Cancer Patients, Lene Thoresen, Norge


Refeeding syndrom hos kritisk syge, Matilde Allingstrup


Implementation of Nutrition Support, Johann Ockenga, Tyskland


Hvad fandt jeg, da jeg ryddede mit kontor?, Jens Kondrup



2015


Intensiv, Wiis, DK



2014


Økonomi: Freijer, Holland


Partnership: Rice,  Irland


Ernæring i fokus:  Lyngesen


Over 75% på 4. dag: Kondrup


Læger abstrakts


Sygeplejersker & diætister abstrakts



2013


Protein Requirements: Volpi, USA


Refeeding guidelines: Culkin, UK





2012


Anabolic resistance: Biolo, Italien


Protein/outcome: Weijs, Holland


20 års ernæringsterapi: Kondrup


MORE enough?: Rasmussen


Læger abstrakts


Sygeplejersker og diætister abstrakts



2011


Geriatri: Cederholm, Sverige


Sarcopeni: Cederholm, Sverige


Rykker det?: Kondrup



2010


Bioimpedans: Pichard, Schweiz


Protein - nytte?: Kondrup


Læger abstrakts


Sygeplejersker og diætister abstrakts



2009


Antioxidanter: Gluud


Fast food: Marchesini, Italy


Counselling: Ravasco, Portugal






INITIATIV-MØDER

&

FYRAFTENSMØDER



2024

ONLINE KICK-OFF MØDE for Ernæringsugen 2024




INITIATIVMØDE om diagnostik, opsporing, behandling og monitorering af dehydrering hos ældre – Præsentation og diskussion af DSKE klinisk retningslinje




INITIATIVMØDE OM ERNÆRING TIL DEN SVAGE PATIENT





2023

KICKOFF FOR ERNÆRINGSUGEN





INITIATIVMØDE OM SYGDOMSRELATERET UNDERERNÆRING I ALMEN PRAKSIS




Sygdomsrelateret underernæring i almen praksis, Janus Laust Thomsen



INITIATIVMØDE OM GUIDELINE REFEEDING



Refeeding syndromets historie og patofysiologi og anbefalingerne i DSKE Klinisk retningslinje, Lars Vinter-Jensen



2022

INITIATIVMØDE OM PRÆ- OG POSTOPERATIV ERNÆRING



Præoperativ ernæringsoptimering,
Rasmus Dahlin Bojesen


Vigtigheden af postoperativ ernæring,
Jens Rikardt Andersen


ACROBATIC – et nyt dansk forskningscenter for kræftkirurgi,
Henriette Vind Thaysen og Bente Thoft Jensen


Ernæring og kirurgi i praksis
Ernæringsprocedure efter cystektomi,
Anne Marie Loff


Ernæring og kirurgi i praksis
ERAS og patientskole ved colon og rektal cancer, Tyge Nordentoft



ERNÆRING TIL PATIENTER MED SENFØLGER EFTER KRÆFTBEHNADLING



Kost og kræft, Anja Olsen



2020

SENSORIK OG SMAG

ERNÆRING TIL GERIATRISKE PATIENTER

Dysfagi, Dorte Melgaard

2018

KLINISK PARENTERAL ERNÆRING





ERNÆRING TIL NYREPATIENTER




2017

GUT-LIVER AXIS




2016

ERNÆRING, FYSISK AKTIVITET OG MUSKLER



Dietary protein and muscle conditioning, Luc van Loon


NKR for ernærings- og træningsindsatser til ældre med geriatriske problemstillinger, Aino Legaard Andersen





NUTRITION AND MICROBIOME




2015

PANCREASINSUFFICIENS



Multidisciplinary approach to the patient with chronic pancreatitis, Søren Schou Olesen


Pain in pancreatitis

Asbjørn Drewes




DSKE møder DJØF





CØLIAKI



Celiac Diseaase: Sanders


Guideline: Wildt


Glutenfri kost (ppt. m. lyd): Rasholt



2014

NATRIUM OG VÆSKE



Hyponatriæmi: Steensen


Væsketerapi, slides: Perner


Væsketerapi, lydfil: Perner




ERNÆRING VED KOL



National  Klinisk Retningslinje - indhold: Blands


National  Klinisk Retningslinje -metode: Iepsen


Ernæring på tværs: Beermann &  Kaasby


KOL i Aalborg: Landvad




VITAMIN D





HJEMME PARENTERAL ERNÆING




2013

FEDTSYRER VED DIALYSE





REFEEDING



Refeeding: Stanga, Schweiz


Refeeding: Culkin, UK


Refeeding: Boll


Refeeding: Kondrup




ERNÆRING VED KRÆFT




2012

AUTOPHAGY



Feeding the enemy: Wiis




REHABILITERING



Styrke-træning: Tieland


God mad godt liv: Worm


Rehabilitering hospitaler: Elkjær&Storm



2012

FODMAP



FODMAP & IBS: Shepherd


Compliance & Web: Pedersen





Immunonutrition


Perspective: Calder


Hvad nyt?: Kondrup



2011

HJERTE & DM



Status: Larsen


Kompliceret: Andersen


Dysreguleret: Roskjær




MODIFICERET KONSISTENS



Ergoterapeut: Jakobsen




ERNÆRING EFTER UDSKRIVELSE



IKAS standarder: Villadsen


Ældre udskrivning: Beck


Organisering: Holst


Behov: Andersen



2010

LEVERSYGDOM



Forgrenede aminosyrer: Dam




INTENSIV TERAPI




2009

KOSTTILSKUD





OVERVÆGT



Svær overvægt: Kroustrup


Bariatrisk kirugi: Larsen


Diæt: Møller




PROTEIN HOS BØRN









TEMADAGE



2022

TEMADAG I ERNÆRINGSUGEN



Sygdomsrelateret underernæring i Danmark – forekomst på hospitaler og i primærsektor, Mette Holst


Ny ernæringsvejledning fra Sundhedsstyrelsen, Tatjana Hejgaard


Kommunal tværfaglig ernæringsindsats – gode eksempler,
Ernæringsteamet i Roskilde Kommune


Kræft og underernæring, Bo Andreassen Rix


Lungesygdomme og underernæring, Jonathan Emil Andreasen


Ældre udfordres af dårlig ernæringsstatus, Michael Teit Nielsen


Muligheder og barrierer på tværs af sektorer, Christian Lodberg Hvas


Strukturer åbner mulighed for god ernæringspleje, Ghita Parry


Temadag underernæring, Menti


Om den nye SST ernæringsvejledning, Menti



2021

ERNÆRING TIL PATIENTER MED KRONISK LUNGESYGDOM



Ernæring og KOL, Peter Lange


Gå Aldrig KOL (GAK) på Ernæring,

Lea Geisler (udvalgte resultater)


Tidlig opsporing på ernæringstilstand i KOL - og fibrose ambulatoriet - basis for handling, Mette Holst

(artikel med publicerede delresultater)


Systematisk tilgang til måltidet kan fremme patientens lyst til mad
Johanne Elbek,
AnnaWieghorst



ERNÆRINGSPLEJE I SYGEPLEJEPRAKSIS
– ERNÆRINGSPROCES OG SONDEERNÆRING




Sondeernæring og sondepleje,

Lotte Boa Skadhauge



ERNÆRING TIL ÆLDRE



Pulje til tværfaglige ernæringsindsatser for underernærede ældre og ældre med uplanlagt vægttab, Mie Lauwersen og Elisabeth Gregersen











Tværfaglig indsats til svækkede ældre i plejebolig, Birthe Stenbæk Hansen


Mereernæring i træning - MET, Katrine Madsen


Måltidet i fokus, Annette Gøgsig Christensen


Styrket ernæringsindsats i Stevns Kommune, Simone Bay


Tværfaglige ernæringsindsatser for underernærede ældre og ældre med uplanlagt vægttab, Bettina Birkkjær Bendtsen



2019

SONDEERNÆRING

ERNÆRING I PATIENTPLEJEN - DET KRÆVER SIN SYGEPLEJERSKE

Ernæringsstøtte i hjemmet, Jette L. Pedersen


PLANTEBASERET KOST










2017

NUTRITION GAP - HVORDAN SIKRER VI KONTINUITET I ERNÆRINGSINDSATSEN?



Ernæring fra intensiv afdeling til stamafdeling, Jørgen Wiis


Kommunikation om ernæring - Udfordringer og muligheder i et digitaliseret sundhedsvæsen, Anette Martinsen


NutriDia - en APP til beslutningsstøtte om ernæringsterapi mellem cancerpatienter med vægttab og fagprofessionelle, Mette Holst


Kom fuld hjem – Ernæring i forbindelse med udskrivelse, Anne Marie Beck


Ernæringsindsats i kommunalt regi, Camilla Morre Nørgaard & Tina Rørdam Bossow




FØDEVAREALLERGI OG ANAFYLAKSI



Behandling af anafylaksi - hvornår og hvordan bruger man en adrenalinpen, Lene Heise Garvey


Mærkning af allergener i fødevarer, Stinne von Seelen Havn



2016

NKR FOR DYSFAGI - Program


Indledning og information om NKR, Rudolf Scheller


Systematisk opsporing af dysfagi, Line Scheppan Østerskov &  Casper Dyhr


Klinisk undersøgelse af øvre dysfagi, Annette Kjærsgaard


Fiberoptisk Endoskopisk Evaluering af Synkefunktionen (FEES), Irene Wessel


Gastroenterologisk diagnostik,

Niels Chr. Bjerregaard


Ernæringssonde ved dysfagi,

Lene Kjærhauge Christiansen


Diætbehandling ved dysfagi,

Annette Thurøe



2015

BACK TO BASIC. UNDERERNÆRING




Faste- og stressmetabolisme: Kondrup


Definition af begreber: Rasmussen


Underernæring hos ældre: Beck


Faglige anbefalinger: Møller


Anoreksi og bulimi: Hertz



2014

ERNÆRING OG LIVSKVALITET



Hvordan måles livskvalitet? Andersen


Hvad koster livskvalitet? Kondrup


Livskvalitet ved HPN: Wilson




SMAG, MAD & MÅLTIDER



Projekt Morgenstund: Beermann


Børns smagspræferencer: Olesen


Arkitekten og madoplevelsen: Olsen


Herlevs Herligheder: Munk



2013

DYSFAGI



Patientombudet: Bommersholdt


Patientperspektiv: Kjærsgaard


Klinisk retningslinje: Zielke


Speciel kost i kommunen: Hansted


Speciel kost på hospitalet: Beck


Ergoterapeut: Bjerge




GØR DET BEDRE



Sondeernæring: Holst


Hospital i UK: Hvas


Genoptræning: Hansen



2012

FEDT




2011

PROTEIN



Protein før og nu: Kondrup


Protein & vægt: Larsen


Protein & funktion: Jakobsen




FIBRE OG FORDØJELSE



Fibre: Andersen


Biotika: Hvas



Intolerance: Störsrud, Sverige


Stomi: Staun



2010

DET STORE REGNESTYKKE



Behov: Kondrup


Refeeding: Martinsen


Obstipation: Johnsen


Væske: Lodahl


Blodprøver: Rasmussen


Måltidsmiljø: Plum



2009

FOR SYGEPLEJERSKER OG DIÆTISTER


Mad og Motivation: Stokbro


Kræsevogn: Holst


Sensorik: Møller


Afdelingsdiætist: Kristiansen