Præsentationer

ÅRSMØDER



2019

2018


Protein quality. Protein metabolism in the critically ill. Olav Rooyackers, Sverige.


Timing of nutrition therapy during and after critical illness. Arthur R.H. van Zanten, Holland.



2017



2016


Nutrition Care in Palliative Cancer Patients, Lene Thoresen, Norge


Refeeding syndrom hos kritisk syge, Matilde Allingstrup


Implementation of Nutrition Support, Johann Ockenga, Tyskland


Hvad fandt jeg, da jeg ryddede mit kontor?, Jens Kondrup



2015


Intensiv, Wiis, DK



2014


Økonomi: Freijer, Holland


Partnership: Rice,  Irland


Ernæring i fokus:  Lyngesen


Over 75% på 4. dag: Kondrup


Læger abstrakts


Sygeplejersker & diætister abstrakts



2013


Protein Requirements: Volpi, USA


Refeeding guidelines: Culkin, UK





2012


Anabolic resistance: Biolo, Italien


Protein/outcome: Weijs, Holland


20 års ernæringsterapi: Kondrup


MORE enough?: Rasmussen


Læger abstrakts


Sygeplejersker og diætister abstrakts



2011


Geriatri: Cederholm, Sverige


Sarcopeni: Cederholm, Sverige


Rykker det?: Kondrup



2010


Bioimpedans: Pichard, Schweiz


Protein - nytte?: Kondrup


Læger abstrakts


Sygeplejersker og diætister abstrakts



2009


Antioxidanter: Gluud


Fast food: Marchesini, Italy


Counselling: Ravasco, Portugal






INITIATIV-MØDER

&

FYRAFTENSMØDER



2018

KLINISK PARENTERAL ERNÆRING





ERNÆRING TIL NYREPATIENTER




2017

GUT-LIVER AXIS




2016

ERNÆRING, FYSISK AKTIVITET OG MUSKLER



Dietary protein and muscle conditioning, Luc van Loon


NKR for ernærings- og træningsindsatser til ældre med geriatriske problemstillinger, Aino Legaard Andersen





NUTRITION AND MICROBIOME




2015

PANCREASINSUFFICIENS



Multidisciplinary approach to the patient with chronic pancreatitis, Søren Schou Olesen


Pain in pancreatitis

Asbjørn Drewes




DSKE møder DJØF





CØLIAKI



Celiac Diseaase: Sanders


Guideline: Wildt


Glutenfri kost (ppt. m. lyd): Rasholt



2014

NATRIUM OG VÆSKE



Hyponatriæmi: Steensen


Væsketerapi, slides: Perner


Væsketerapi, lydfil: Perner




ERNÆRING VED KOL



National  Klinisk Retningslinje - indhold: Blands


National  Klinisk Retningslinje -metode: Iepsen


Ernæring på tværs: Beermann &  Kaasby


KOL i Aalborg: Landvad




VITAMIN D





HJEMME PARENTERAL ERNÆING




2013

FEDTSYRER VED DIALYSE





REFEEDING



Refeeding: Stanga, Schweiz


Refeeding: Culkin, UK


Refeeding: Boll


Refeeding: Kondrup




ERNÆRING VED KRÆFT




2012

AUTOPHAGY



Feeding the enemy: Wiis




REHABILITERING



Styrke-træning: Tieland


God mad godt liv: Worm


Rehabilitering hospitaler: Elkjær&Storm



2012

FODMAP



FODMAP & IBS: Shepherd


Compliance & Web: Pedersen





Immunonutrition


Perspective: Calder


Hvad nyt?: Kondrup



2011

HJERTE & DM



Status: Larsen


Kompliceret: Andersen


Dysreguleret: Roskjær




MODIFICERET KONSISTENS



Ergoterapeut: Jakobsen




ERNÆRING EFTER UDSKRIVELSE



IKAS standarder: Villadsen


Ældre udskrivning: Beck


Organisering: Holst


Behov: Andersen



2010

LEVERSYGDOM



Forgrenede aminosyrer: Dam




INTENSIV TERAPI




2009

KOSTTILSKUD





OVERVÆGT



Svær overvægt: Kroustrup


Bariatrisk kirugi: Larsen


Diæt: Møller




PROTEIN HOS BØRN







TEMADAGE



2019

SONDEERNÆRING

ERNÆRING I PATIENTPLEJEN - DET KRÆVER SIN SYGEPLEJERSKE

Ernæringsstøtte i hjemmet, Jette L. Pedersen


PLANTEBASERET KOST










2017

NUTRITION GAP - HVORDAN SIKRER VI KONTINUITET I ERNÆRINGSINDSATSEN?



Ernæring fra intensiv afdeling til stamafdeling, Jørgen Wiis


Kommunikation om ernæring - Udfordringer og muligheder i et digitaliseret sundhedsvæsen, Anette Martinsen


NutriDia - en APP til beslutningsstøtte om ernæringsterapi mellem cancerpatienter med vægttab og fagprofessionelle, Mette Holst


Kom fuld hjem – Ernæring i forbindelse med udskrivelse, Anne Marie Beck


Ernæringsindsats i kommunalt regi, Camilla Morre Nørgaard & Tina Rørdam Bossow




FØDEVAREALLERGI OG ANAFYLAKSI



Behandling af anafylaksi - hvornår og hvordan bruger man en adrenalinpen, Lene Heise Garvey


Mærkning af allergener i fødevarer, Stinne von Seelen Havn



2016

NKR FOR DYSFAGI - Program


Indledning og information om NKR, Rudolf Scheller


Systematisk opsporing af dysfagi, Line Scheppan Østerskov &  Casper Dyhr


Klinisk undersøgelse af øvre dysfagi, Annette Kjærsgaard


Fiberoptisk Endoskopisk Evaluering af Synkefunktionen (FEES), Irene Wessel


Gastroenterologisk diagnostik,

Niels Chr. Bjerregaard


Ernæringssonde ved dysfagi,

Lene Kjærhauge Christiansen


Diætbehandling ved dysfagi,

Annette Thurøe



2015

BACK TO BASIC. UNDERERNÆRING




Faste- og stressmetabolisme: Kondrup


Definition af begreber: Rasmussen


Underernæring hos ældre: Beck


Faglige anbefalinger: Møller


Anoreksi og bulimi: Hertz



2014

ERNÆRING OG LIVSKVALITET



Hvordan måles livskvalitet? Andersen


Hvad koster livskvalitet? Kondrup


Livskvalitet ved HPN: Wilson




SMAG, MAD & MÅLTIDER



Projekt Morgenstund: Beermann


Børns smagspræferencer: Olesen


Arkitekten og madoplevelsen: Olsen


Herlevs Herligheder: Munk



2013

DYSFAGI



Patientombudet: Bommersholdt


Patientperspektiv: Kjærsgaard


Klinisk retningslinje: Zielke


Speciel kost i kommunen: Hansted


Speciel kost på hospitalet: Beck


Ergoterapeut: Bjerge




GØR DET BEDRE



Sondeernæring: Holst


Hospital i UK: Hvas


Genoptræning: Hansen



2012

FEDT




2011

PROTEIN



Protein før og nu: Kondrup


Protein & vægt: Larsen


Protein & funktion: Jakobsen




FIBRE OG FORDØJELSE



Fibre: Andersen


Biotika: Hvas



Intolerance: Störsrud, Sverige


Stomi: Staun



2010

DET STORE REGNESTYKKE



Behov: Kondrup


Refeeding: Martinsen


Obstipation: Johnsen


Væske: Lodahl


Blodprøver: Rasmussen


Måltidsmiljø: Plum



2009

FOR SYGEPLEJERSKER OG DIÆTISTER


Mad og Motivation: Stokbro


Kræsevogn: Holst


Sensorik: Møller


Afdelingsdiætist: Kristiansen