Præsentationer

ÅRSMØDER

 

 

2017

Program og abstracts

 

 

2016

Program og abstracts til frie foredrag

 

Nutrition Care in Palliative Cancer Patients, Lene Thoresen, Norge

 

Refeeding syndrom hos kritisk syge, Matilde Allingstrup

 

Implementation of Nutrition Support, Johann Ockenga, Tyskland

 

Hvad fandt jeg, da jeg ryddede mit kontor?, Jens Kondrup

 

 

2015

Program

 

Intensiv, Wiis, DK

 

 

2014

Program

 

Økonomi: Freijer, Holland

 

Partnership: Rice, Irland

 

Ernæring i fokus: Lyngesen

 

Over 75% på 4. dag: Kondrup

 

Læger abstrakts

 

Sygeplejersker & diætister abstrakts

 

 

2013

Program

 

Protein Requirements: Volpi, USA

 

Refeeding guidelines: Culkin, UK

 

 

 

 

2012

Program

 

Anabolic resistance: Biolo, Italien

 

Protein/outcome: Weijs, Holland

 

20 års ernæringsterapi: Kondrup

 

MORE enough?: Rasmussen

 

Læger abstrakts

 

Sygeplejersker og diætister abstrakts

 

 

2011

Program

 

Geriatri: Cederholm, Sverige

 

Sarcopeni: Cederholm, Sverige

 

Rykker det?: Kondrup

 

 

2010

Program

 

Bioimpedans: Pichard, Schweiz

 

Protein - nytte?: Kondrup

 

Læger abstrakts

 

Sygeplejersker og diætister abstrakts

 

 

2009

Program

 

Antioxidanter: Gluud

 

Fast food: Marchesini, Italy

 

Counselling: Ravasco, Portugal

 

 

 

 

 

INITIATIV-MØDER

&

FYRAFTENSMØDER

 

 

2017

GUT-LIVER AXIS

 

Program

 

 

2016

ERNÆRING, FYSISK AKTIVITET OG MUSKLER

 

Program

 

Dietary protein and muscle conditioning, Luc van Loon

 

NKR for ernærings- og træningsindsatser til ældre med geriatriske problemstillinger, Aino Legaard Andersen

 

PEPOP, Josephine Gade Bang-Petersen

 

 

 

NUTRITION AND MICROBIOME

 

Program

 

 

2015

PANCREASINSUFFICIENS

 

Program

 

Multidisciplinary approach to the patient with chronic pancreatitis, Søren Schou Olesen

 

Pain in pancreatitis

Asbjørn Drewes

 

 

 

DSKE møder DJØF

 

Program

 

 

 

CØLIAKI

 

Program

 

Celiac Diseaase: Sanders

 

Guideline: Wildt

 

Glutenfri kost (ppt. m. lyd): Rasholt

 

 

2014

NATRIUM OG VÆSKE

 

Program

 

Hyponatriæmi: Steensen

 

Væsketerapi, slides: Perner

 

Væsketerapi, lydfil: Perner

 

 

 

ERNÆRING VED KOL

 

Program

 

National Klinisk Retningslinje - indhold: Blands

 

National Klinisk Retningslinje -metode: Iepsen

 

Ernæring på tværs: Beermann & Kaasby

 

KOL i Aalborg: Landvad

 

 

 

VITAMIN D

 

Program

 

 

 

HJEMME PARENTERAL ERNÆING

 

Program

 

 

2013

FEDTSYRER VED DIALYSE

 

Program

 

 

 

REFEEDING

 

Program

 

Refeeding: Stanga, Schweiz

 

Refeeding: Culkin, UK

 

Refeeding: Boll

 

Refeeding: Kondrup

 

 

 

ERNÆRING VED KRÆFT

 

Program

 

 

2012

AUTOPHAGY

 

Program

 

Feeding the enemy: Wiis

 

 

 

REHABILITERING

 

Program

 

Styrke-træning: Tieland

 

God mad godt liv: Worm

 

Rehabilitering hospitaler: Elkjær&Storm

 

 

2012

FODMAP

 

Program

 

FODMAP & IBS: Shepherd

 

Compliance & Web: Pedersen

 

Gas: Andersen

 

 

 

Immunonutrition

 

Perspective: Calder

 

Hvad nyt?: Kondrup

 

 

2011

HJERTE & DM

 

Program

 

Status: Larsen

 

Kompliceret: Andersen

 

Dysreguleret: Roskjær

 

 

 

MODIFICERET KONSISTENS

 

Program

 

Ergoterapeut: Jakobsen

 

 

 

ERNÆRING EFTER UDSKRIVELSE

 

Program

 

IKAS standarder: Villadsen

 

Ældre udskrivning: Beck

 

Organisering: Holst

 

Behov: Andersen

 

 

2010

LEVERSYGDOM

 

Program

 

Forgrenede aminosyrer: Dam

 

 

 

INTENSIV TERAPI

 

Program

 

 

2009

KOSTTILSKUD

 

Program

 

 

 

OVERVÆGT

 

Program

 

Svær overvægt: Kroustrup

 

Bariatrisk kirugi: Larsen

 

Diæt: Møller

 

 

 

PROTEIN HOS BØRN

 

Program

 

 

 

 

 

TEMADAGE

 

 

2017

FØDEVAREALLERGI OG ANAFYLAKSI

 

Program

 

Behandling af anafylaksi - hvornår og hvordan bruger man en adrenalinpen, Lene Heise Garvey

 

Mærkning af allergener i fødevarer, Stinne von Seelen Havn

 

 

2016

NKR FOR DYSFAGI - Program

 

Indledning og information om NKR, Rudolf Scheller

 

Systematisk opsporing af dysfagi, Line Scheppan Østerskov & Casper Dyhr

 

Klinisk undersøgelse af øvre dysfagi, Annette Kjærsgaard

 

Fiberoptisk Endoskopisk Evaluering af Synkefunktionen (FEES), Irene Wessel

 

Gastroenterologisk diagnostik,

Niels Chr. Bjerregaard

 

Ernæringssonde ved dysfagi,

Lene Kjærhauge Christiansen

 

Diætbehandling ved dysfagi,

Annette Thurøe

 

 

2015

BACK TO BASIC. UNDERERNÆRING

 

Program - November

 

Program - Marts

 

Faste- og stressmetabolisme: Kondrup

 

Definition af begreber: Rasmussen

 

Underernæring hos ældre: Beck

 

Faglige anbefalinger: Møller

 

Anoreksi og bulimi: Hertz

 

 

2014

ERNÆRING OG LIVSKVALITET

 

Program

 

Hvordan måles livskvalitet? Andersen

 

Hvad koster livskvalitet? Kondrup

 

Livskvalitet ved HPN: Wilson

 

 

 

SMAG, MAD & MÅLTIDER

 

Program

 

Projekt Morgenstund: Beermann

 

Børns smagspræferencer: Olesen

 

Arkitekten og madoplevelsen: Olsen

 

Herlevs Herligheder: Munk

 

 

2013

DYSFAGI

 

Program

 

Patientombudet: Bommersholdt

 

Patientperspektiv: Kjærsgaard

 

Klinisk retningslinje: Zielke

 

Speciel kost i kommunen: Hansted

 

Speciel kost på hospitalet: Beck

 

Ergoterapeut: Bjerge

 

 

 

GØR DET BEDRE

 

Program

 

Sondeernæring: Holst

 

Hospital i UK: Hvas

 

Genoptræning: Hansen

 

 

2012

FEDT

 

Program

 

 

2011

PROTEIN

 

Program

 

Protein før og nu: Kondrup

 

Protein & vægt: Larsen

 

Protein & funktion: Jakobsen

 

 

 

FIBRE OG FORDØJELSE

 

Program

 

Fibre: Andersen

 

Biotika: Hvas

 

IBD: Rasmussen

 

Intolerance: Störsrud, Sverige

 

Stomi: Staun

 

 

2010

DET STORE REGNESTYKKE

 

Program

 

Behov: Kondrup

 

Refeeding: Martinsen

 

Obstipation: Johnsen

 

Væske: Lodahl

 

Blodprøver: Rasmussen

 

Måltidsmiljø: Plum

 

 

2009

FOR SYGEPLEJERSKER OG DIÆTISTER

 

Mad og Motivation: Stokbro

 

Kræsevogn: Holst

 

Sensorik: Møller

 

Afdelingsdiætist: Kristiansen